KIRIKKALE
24°
02:18

İkindi'ye Kalan Süre

İYİ Parti, CHP ile ittifak yapmayacak

31 Mart 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde İYİ Parti ve CHP’nin işbirliği yapıp yapmayacağı merakla bekleniyordu. İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda CHP'nin yerel seçimlerde iş birliği teklifini oy çoğunluğuyla reddetme kararı alındı.


35 GİB ÜYESİ HAYIR OYU VERDİ
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, kararın oy çokluğuyla alındığını vurgulayarak "Partimiz seçime hür ve müstakil girme kararı aldı." dedi. İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "yerel seçimde ittifak değil iş birliği yapalım" teklifini reddetti. 35 GİK üyesi üye hayır oyu kullanırken 14 üye ise evet oyu kullandı. İYİ Parti, daha önce yerel seçimlere tek başına girme kararlılığını korudu.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, GİK toplantısı sonrası açıklama yaptı. Zorlu, kararın oy çokluğuyla alındığını ifade edip "GİK, 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır." dedi. Zorlu'nun açıklamaları şöyle: "GİK toplanarak söz konusu teklife ilişkin nihai karara bağlamıştır. İYİ Parti, kendisine bir çıkış yolu aradığı zamanda umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. İYİ Parti'yi aziz Türk milleti kurmuştur. Toplantımızda hemen hemen tüm GİK üyelerimiz görüşlerini büyük açıklıkla ortaya koymuş ve oylamaya geçilmiştir. GİK, 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır. Karar oy çokluğuyla alındı. Tartışmaya kapalı.

İlginizi Çekebilir

Kavuncu: “Yerel seçimlerin kazananı olacağız”

İlginizi Çekebilir

Kılıç’tan teşkilatlarına teşekkür yemeği

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti, yerel seçimlere hazırlanıyor 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

47273

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171